Train & share,
anytime, anywhere

E-lia slaat een nieuwe brug in communicatie tussen organisaties en hun medewerkers, waardoor zij makkelijker en effectiever doordrongen worden voor trainingsdoeleinden en andere communicatie.

Ons verhaal

2021

Ons verhaal begint in 2021. In een tijd waarin veel mensen plots thuis moeten gaan werken wordt effectieve communicatie nog lastiger dan voorheen. Gedeeltelijk of fulltime werken op afstand mocht dan voordelen hebben voor medewerkers, maar veel organisaties zien zich plots geconfronteerd met de uitdaging om hun teams tijdig en volledig te kunnen voorzien van de nodige kennis en vaardigheden. Een wirwar aan interne en externe platformen en apps worden hierop ingezet, maar het blijkt lastig om medewerkers doelgericht en efficiënt te bereiken.

Dat kan beter, dachten we. Niet alleen tijdens deze gedwongen revolutie van werken op afstand en razendsnel veranderende omstandigheden, maar ook wanneer de wereld weer in rustiger vaarwater komt. Er is immers altijd al een probleem met de effectiviteit van trainen en communiceren. Van gebrek aan mankracht en middelen om voortdurend dure trainingen en informatiesessies te houden, tot medewerkers die voortdurend opfriscursussen nodig hebben omdat ze weer zaken vergeten zijn.

Ons idee is dat trainingen en interne communicatie sneller, effectiever én goedkoper moet kunnen, zeker met de nieuwe beschikbare technologieën.

De belangrijkste conclusie die we hebben getrokken uit de verhalen van andere organisaties was die van toegankelijkheid, of beter gezegd het gebrek hieraan bij de bestaande methodes van veel organisaties. Medewerkers haakten al snel af wanneer ze weer een zoveelste website of app regelmatig in de gaten moesten houden voor belangrijke informatie of cursussen. Organisaties lieten het initiatief over aan hun medewerkers, zoals het aanmaken van een account en het downloaden van een app. Maar om te garanderen dat communicatie en content goed wordt ontvangen door alle medewerkers, is het beter om te zoeken naar platformen die ze al gebruiken. Zo trek je als organisatie het initiatief en de controle weer naar jezelf.

Met E-lia zagen we dat populaire social platforms zoals WhatsApp een laagdrempelig en enorm bereik hebben en deze potentie hebben we beschikbaar gemaakt voor bedrijven. Want als medewerkers met bestaande platformen worden bediend die ze al actief gebruiken, worden drempels voor gebruik (zoals inloggen en het downloaden van apps) weggenomen. E-lia is een schot in de roos gebleken. De eerste organisaties sloten aan in 2022 en de olievlek is groeiende.

Waar we ons door laten leiden

Toegankelijkheid, WhatsApp is hier een toonaangevend voorbeeld van. Met meer dan 12 miljoen Nederlandse gebruikers is de kans groot dat het platform ook op de telefoon van je medewerker is geïnstalleerd.

Maar er zijn meer redenen aan te dragen waarom een platform als WhatsApp zo geschikt is voor het bereiken van je medewerkers. In tegenstelling tot e-mails, waarvan er volgens onderzoek van de e-maildienst Mailchimp gemiddeld één op de vijf worden geopend, heeft WhatsApp een openingspercentage van maar liefst 98%!

WhatsApp en andere messaging platforms zijn bovendien ook te gebruiken op tal van devices, zowel op telefoon of tablet als op computer, waardoor medewerkers informatie gemiddeld sneller kunnen ontvangen en verwerken.

Toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en bereikbaarheid zijn dan ook de kenmerken waar E-lia voor staat bij het ondersteunen van organisaties in het informeren, inspireren en trainen van medewerkers, 24/7 en op afstand.

Wat onze klanten te zeggen hebben

De toekomst van leren

E-lia helpt ons om efficiënter en veel effectiever te trainen bij het opleiden van de medewerkers van onze klanten. E-lia biedt ons de kans om de kennis van honderden getrainde medewerkers te onderhouden en te borgen en een langdurige relatie te bouwen met onze klant

Michael van de Watering
Directeur bij SYNDLE

Borgingstool

Binnen het ETZ gebruiken we E-lia om de kennis van onze medewerkers te borgen en op niveau te houden nadat deze een trainingstraject hebben doorlopen. De tool leent zich uitstekend voor het borgen van kennis bij medewerkers in de praktijk

Roland Voets
Conceptregisseur bij Elisabeth TweeSteden ziekenhuis

Wil je E-lia zelf in actie zien?

Heb je vragen over het product, wil je meer te weten komen over de mogelijkheden voor jouw organisatie of wil je E-lia zelf 30 dagen gratis testen? Bij E-lia staan we klaar om je van dienst te zijn. Benader ons via de onderstaande contactinformatie, of laat je contactgegevens en een bericht achter zodat we zelf met jou contact op kunnen nemen.

× Contact