Wat is microlearning?

Microlearning is een onderwijsmethode die is gericht op het aanbieden van kleine, hapklare brokken informatie.

In plaats van lange lessen of uitgebreide trainingssessies, biedt microlearning leerinhoud in korte, gerichte modules die meestal niet langer dan 10 minuten duren. Deze methode maakt gebruik van video’s, quizzes, infographics, en interactieve oefeningen om de kennisoverdracht efficiënt en boeiend te maken.

Microlearning is vooral populair in online leren en e-learningomgevingen, waar flexibiliteit en toegankelijkheid cruciaal zijn.

Waarom microlearning?

Tijdsbesparing:

In de huidige snelle wereld hebben mensen vaak niet de tijd om urenlange cursussen te volgen. Microlearning past perfect in drukke schema's, omdat het kort en to-the-point is.

Betere retentie:

Onderzoek toont aan dat kleine hoeveelheden informatie makkelijker te onthouden zijn dan grote hoeveelheden. Door de inhoud in kleine stukjes aan te bieden, wordt het leren effectiever.

Flexibiliteit:

Microlearning kan op elk moment en op elke plaats worden gevolgd, waardoor het ideaal is voor mobiele apparaten. Dit betekent dat werknemers kunnen leren tijdens hun pendel, lunchpauze of wanneer het hen het beste uitkomt.

Hoge betrokkenheid:

Korte en gerichte leeractiviteiten houden de aandacht van de leerling vast en maken het leren leuker en interactiever.

Kosteneffectief:

Microlearning is vaak goedkoper om te ontwikkelen en te implementeren dan traditionele leerprogramma's, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven en onderwijsinstellingen.

Zelf met microlearning aan de slag?

Microlearning helpt lerenden hun leerdoelen gemakkelijk te behalen door gerichte, kortdurende en interactieve leermodules aan te bieden die flexibel en toegankelijk zijn. Dankzij de voordelen van adaptief leren, regelmatige herhaling en directe feedback kunnen lerenden effectief en efficiënt kennis opbouwen en toepassen.

Met de juiste tools kun je eenvoudig zelf microlearnings ontwikkelen op basis van je eigen bestaande leerinhoud. Je voegt dan in een paar klikken inhoudelijke onderdelen zoals video’s, quizvragen en afbeeldingen toe.

Bij E-lia wordt deze aanpak geoptimaliseerd door content via WhatsApp aan te bieden, wat ervoor zorgt dat lerenden altijd toegang hebben tot relevante informatie en ondersteuning, precies wanneer ze het nodig hebben. Dit maakt het behalen van leerdoelen niet alleen haalbaar, maar ook een naadloze en geïntegreerde ervaring in het dagelijks leven.

Met het E-lia platform ontwikkel je zelf eenvoudig je eigen microlearning modules en verzend je deze snel en gemakkelijk naar je medewerkers via WhatsApp. Dit is ideaal voor wijzigingen in werkinstructies, onboarding van nieuwe medewerkers of het communiceren van belangrijke bedrijfsbeslissingen.

Wil je ook je eigen microlearnings ontwikkelen?
Neem dan contact met ons op voor een demo van het E-lia platform en ontdek hoe jij in een handomdraai zelf microlearning kunt ontwikkelen.

Vraag je gratis demo aan!

We informeren je graag verder over de mogelijkheden, laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Waarom E-lia?

  • 85% van de gebruikers bekijkt content binnen 24 uur na ontvangst.
  • 96% geeft de voorkeur aan het gebruik van WhatsApp boven andere kanalen.
  • Het bouwen van een module in E-lia kost gemiddeld slechts 10-15 minuten.
  • Gebruikers voltooien een module gemiddeld binnen 3-6 minuten.
  • Het verzenden van een module kost minder dan 30 seconden.
× Contact